El passat divendres 1 de desembre des d’Esquerra Republicana de Petrer han instat a l’equip de govern municipal a acordar una subscripció amb un seguit de revistes en valencià, moltes d’elles infantils, per a assostir els centres educatius, les biblioteques i els edificis públics del municipi.

Aquesta petició dels republicans ve donada, en primer lloc, per a ajudar en la promoció de la llengua a les generacions més joves de Petrer, però també està condicionada pel fet que des de l’arribada de l’extrema dreta a molts governs del nostre país, tants locals com provincials i fins i tot a la Generalitat, s’estan retallant i censurant obres de teatre, publicacions i elements culturals en la nostra llengua. ·”És hora que les admnistracions locals donen resposta a esta retallada de drets culturals i lingüístics que està perpetrant la dreta i l’extrema dreta a casa nostra”, han explicat portaveus d’ERPV a Petrer.

A més, les revistes que els republicans demanen que subscriga l’Ajuntament tenen el seu origen als anys 80 del segle passat i que tenen un paper cabdal en la normalització del valencià entre els més menuts. Normalització que és responsabilitat ineludible de les administracions del nostre país.

Finalment, des d’ERPV Petrer afirmen que els governs de la dreta i l’extrema dreta posen en perill els drets de les persones LGTBIQ+, els avanços del feminisme, la cultura o la normalització del valencià, la llengua pròpia del País Valencià. “És una obligació dels demòcrates plantar-los cara”, indiquen.

Spread the love